نصائح ممتازة لعمل احلى كحك للعيد وكل سنة وانتم طيبين

ملحوظات هاااامه جدااااا
لنجاح العجن


1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى
 
 وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة
 
 و فية ناس كتير فاهمة العكس

ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا لما يحطوا ماء و يطلع ناشف.


2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق فلما تيجى

تصبى السمن المقدوح قوى حينزل على السمسم يحمصة.

3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر

لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت .


4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه بيختلف

من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة كلها

وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى

5-بنستخدم لكل كيلو دقيق كوب ماء او كوب ونص ماء

لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت .

6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى 
 
ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة
 
 لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة

7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب دقيق

طريقة استخدام الخميرة بيرة

فى كوب اضع ملعقة صغيرة خميرة بيرة وقليل من السكر
 
 وادوبها بالملعقة الاول ثم اضع كوب ماء دافىء .

ملحوظة بالنسبة للغريبه

1-عجينة الغريبة لازم تاخد دعك جامد

2-كل ماتدعك كويس بتطرىوماتظهرش فيها التشققات بعد السوى

3-اذا ذاد السكر فى عجينة الغريبة بتنشف الغريبة علشان كدة بنقلل السكر شوية
 
 فى العجينة ولما بتخرج من الفرن وهى ساخنة بنرش عليها بسرعة بالمنخل

ملحوظة بالنسبة للبتيفور

1- اذا كنتى عاوزة البتيفور ناعم قوى اعملية بصفار البيض فقط

2- فى عمل البتيفور لاتدهن الصينية بالسمن

3- لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق2
 
 ملعقة كاكاو وننقص2 ملعقة دقيق منه

خامات التزوييق

– شوكولاتة فارمسيل

– جوزهند ناعم

– جوزهند خشن

– الوان صحية

– شيكولاتة سايحة بيضاء

– شيكولاتة سايحة غامقة

– كرز مسكر

– فواكة مسكرة

– كور البونبون الفضى

– قشور اللوز

– مكسرات مفرية

– قرنفل صحيح

– فستق

– ملبس ملون

– صنوبر

– مربى

– حلوى الماء

المتابعون