الحلو النهاردة كيكة قدرة قادر سهله ولذيذ

Leave a Comment
وهى عبارة عن طبقة كيكة وفوقها كريم كرامل 
طريقة التحضير الاولى
مقادير الكراميل

ثلثين كوب سكر
ملعقة سمن

مقادير الكريم كراميل

2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا

مقادير الكيكة

2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس

ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب وربع دقيق
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر


طريقة التحضير الثانية :-
اولا الكراميل

تحرق فى صينية وسط حتى يكون لونها ذهبى توضع هذه الصينية فى صينية
 اكبر منها بها كوب ماء والقليل من الخل حتى لا يتغير لون الصينيه

ثانيا الكريم كراميل

نخلط 2بيضة مع كوب اللبن ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره بنفس الصينية

ثالثا الكيكة

نقوم بضرب 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (ذرة او عباد الشمس)
 مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط ايضا 
يعنى كله فى الخلاط

ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب وربع الدقيق
 و2 ملعقة بيكنج بودر على هذا الخليط

ويقلب بخفة ويصب فوق الكريم كراميل بنفس الصينية فى المنتصف 
وسوف يتم الفصل تلقائيا بعد اتمام عمليه السوى

ملحوظة
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد حوالى ساعة

وماتخافوش من وضع المقادير كلها على بعض يعنى الكريم كراميل
 سائله وعليها عجينه الكيكه سائله ايضا هم هاينفصلوا اوتوماتك

وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثو نضع على الصينيه 
طبق التقديم ونقلبها هتلاقوا وجهها احمر ذهبى من الكراميل 
وبعده طبقه الكريم كراميل ثم طبقه الكيك



0 التعليقات:

إرسال تعليق

اكتب تعليقك هنا

المتابعون