وهى عبارة عن طبقة كيكة وفوقها كريم كرامل
طريقة التحضير الاولى
مقادير الكراميل
ثلثين كوب سكر
ملعقة سمن
مقادير الكريم كراميل
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلثين كوب سكر
ملعقة سمن
مقادير الكريم كراميل
2بيضة
كوب لبن
نصف كوب سكر
كيس فانيليا
مقادير الكيكة
2بيضة
ثلاث اربع كوب زيت ذرة او عباد الشمس
ثلاث اربع كوب لبن
نصف كوب سكر
كوب وربع دقيق
2ملعقة كبيرة بيكنج بودر
طريقة التحضير الثانية :-
اولا الكراميل
تحرق فى صينية وسط حتى يكون لونها ذهبى توضع هذه الصينية فى صينية
اكبر منها بها كوب ماء والقليل من الخل حتى لا يتغير لون الصينيه
ثانيا الكريم كراميل
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره بنفس الصينية
ثالثا الكيكة
نقوم بضرب 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (ذرة او عباد الشمس)
ثانيا الكريم كراميل
نخلط 2بيضة مع كوب اللبن ثم نضيف السكر والفانيليا ويتم خلطهم فى الخلاط جيدا ويضاف على الكراميل السابق تحضيره بنفس الصينية
ثالثا الكيكة
نقوم بضرب 2 بيضة مع ثلاث اربع كوب الزيت (ذرة او عباد الشمس)
مع ثلاث اربع كوب اللبن ونصف كوب سكر فى الخلاط ايضا
يعنى كله فى الخلاط
ويوضع هذا الخليط فى طبق عميق ونقوم بنخل كوب وربع الدقيق
و2 ملعقة بيكنج بودر على هذا الخليط
ويقلب بخفة ويصب فوق الكريم كراميل بنفس الصينية فى المنتصف
وسوف يتم الفصل تلقائيا بعد اتمام عمليه السوى
ملحوظة
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد حوالى ساعة
ملحوظة
توضع فى درجة حرارة 190درجة وبتاخد حوالى ساعة
وماتخافوش من وضع المقادير كلها على بعض يعنى الكريم كراميل
سائله وعليها عجينه الكيكه سائله ايضا هم هاينفصلوا اوتوماتك
وبعد ما تخرج من الفرن نتركها ربع ساعه تهدأ ثو نضع على الصينيه
طبق التقديم ونقلبها هتلاقوا وجهها احمر ذهبى من الكراميل
وبعده طبقه الكريم كراميل ثم طبقه الكيك
0 التعليقات:
إرسال تعليق
اكتب تعليقك هنا